Да превърнем психичното здраве в приоритет!

По повод Световния ден на психичното здраве (10 октомври), организираме Ден на отворените врати в Младежка къща „Скрити Лайкове“.

Светът, в който живеем, вече не е същият. Последствията от пандемията от COVID-19, войните и климатичните промени са осезаеми. Всичко това рефлектира върху благосъстоянието на гражданите. Броят на хората, които имат самоубийствени мисли, все повече нараства, а всеобщото мнение е, че менталното здраве не е приоритет на управляващите органи. Стигмата и дискриминацията продължават да изпълняват ролята на бариера пред социалното приобщаване и достъпността до необходимите грижи.
Все пак има и някои добри новини. Нарастват доказателствата, които сочат, че превенцията на психическото здраве е възможна. Чрез различни интервенции може да се улесни процеса, през който преминава всеки индивид с психично разстройство.
Ако Вашият син или дъщеря страдат от депресия, тревожности, хранителни разстройства или други психични проблеми.
Ако не учи или не работи, ако живее изолирано от младежките среди.
Ако усещате, че имате нужда от психологическо напътстване и отговори на въпросите, които Ви измъчват.
Заповядайте да разгледате нашата Младежка къща, да се запознаете с дейностите ни и да споделите вашите трудности.
Младежка къща „Скрити лайкове“ предлага безплатни и разнообразни занимания, сред които индивидуално и групова консултиране, анималотерапия, занимания с изкуство, спорт, обучения за по-здравословен начин на живот.
Събитието ще се състои на 10 октомври, между 14 и 17 часа, на адрес гр. София, ул. Княз Борис I № 65.
Очакваме Ви!