В младежка къща “Скрити лайкове“ на 27. юни се проведе поредния семинар за предоставяне на подкрепа и насоки на родители на деца и младежи с психични проблеми. Лектор на събитието беше Елка Божкова – клиничен психолог с дългогодишен опит и един от експертите към проект L.I.K.E – инвестициите в живота са ключ към заетостта, посветил се на каузата за оказване на положително въздействие и промяна върху живота на семействата, изправени пред предизвикателства за психичното здраве.

Ние вярваме, че трансформиращите резултати започват от активното включване на родителите в психологическата работа с децата и младежите. Тяхната ангажираност и непоколебима подкрепа се превръщат в катализатори за положителна промяна и трайно благополучие. Затова поканихме родителите на деца и млади хора с психични проблеми да се присъединят към нас в този семинар, предназначен да предостави подкрепа, насоки и ресурси.

Целта бе да се създаде безопасно за споделяне пространство, в което родителите да се почувстват разбрани, чути, подкрепени и овластени. Присъстващите имаха възможността да зададат всички онези въпроси, на които не са намерили отговор и да получат ценни практически съвети, които да им помагат да се справят с трудностите и предзвикателствата при различини обстоятелства.